KAR1-HD Güneş Enerjisi Santralleri İçin Kaçak Akım Rölesi

Kaçak akım rölesi

KAR1-HD serisi kaçak akım röleleri alçak geçiren harmonik filtre özelliğine sahiptir. Klasik kaçak akım röleleri harmonik ve ani piklerden gereksiz açma yaparlar.KAR1-HD Serisi ile bu konu tamamen önlenmektedir.Özellikle güneş enerji santralleri, elektrikli araç şarj istasyonları gibi DC gerilimde çalışan projeler için KAR1-HD en doğru kaçak akım rölesi olarak ön plana çıkmaktadır.

KAR1-HD Kaçak akım rölesi sürücü ve benzeri yüksek harmonik akım çeken sistemlerin bulunduğu endüstriyel projelerde de sorunsuz çalışan bir kaçak akım rölesidir.Yılkomer olarak yüzlerce tesis bu ürün sayesinde kaçak akım rölesi sorununu çözmüştür.

KAR1-HD Kaçak akım rölesi kompresör panoları, havalandırma panoları, asansör panoları, yangın panoları, CNC panoları, robot ve enjeksiyon makineleri bulunan tesisler için kaçak akım sorununu çözecek bir üründür.

Harmonik filtre özelliği klasik f ve b tipi rölelerde yoktur.Bundan dolayı bir ürün B karakteristiğinde olsada gereksiz açma yapabilir.Güneş enerji santralleri ve elektrikli araç şarj istasyonları gibi projelerde kaçak akım rölesinin gereksiz açma yapması birçok sorunu beraberinde getirmektedir.Sürdürülebilir bir enerji için kaçak akım rölesinin sadece kaçak olan noktalarda devreye girmesi onun dışında gereksiz açma yapmaması gereklidir.Bu açıdan yaklaştığımızda KAR1-HD Harmonik filtre özelliği ile gereksiz açmaların önüne tamamen geçmektedir.

KAR1-HD Kaçak akım rölesi CT-1 / CTD-1 / CTA -1 Toroid akım trafoları ile birlikte kullanılmaktadır.Ayrıca tüm toroidlerle uyumludur.

DLY KAR-HD Güneş enerji santrallerinde başarısının arkasında klasik B sınıflarında olası harmoniklerden etkilenme oranının yüksek oranına kıyasla bu konuda %100 korumalı olmasıdır.

KAR-1 HD Serisi her sisteme kolayca uygulanabilir ve kumanda edilebilir.Uzaktan test edilebilir ve resetlenebilir, dijital ekrana sahiptir.Bütün scada programları ile entegre edilebilir.Kaçak akım miktarını ekranda anlık görebilirsiniz. Toroid akım trafosunda sorun olduğunda yada bağlantısı koptuğunda bu sorunu anında bildirebilir.

DLY KAR-HD Güneş enerji santrallerinde

KAR1-HD kaçak akım rölesi serisi ve daha fazlası için yılkomer uzman mühendislerinden destek alabilirsiniz.Ücretsiz keşif ve eğitim talebinde bulunabilirsiniz.Eğitimlerimiz sonunda tesisinize ait sorunları anlayabilir ve sizlere doğru çözümleri bulabiliriz.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ VE ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONLARI İÇİN EN DOĞRU KAÇAK AKIM RÖLESİ TERCİH KAR1-HD dir.

Özellikle güneş enerji santrallerinde yaşanan sorunların önüne hızlıca geçebilmek için projelerinizde kaçak akım rölesi olarak KAR1 HD serisini kullanmalısınız.Uzak sahalar, bitmek bilmeyen sorunlar, gereksiz açmalar hem yatırımcıya hem de teknik ekibe ciddi sorunlar yaratmaktadır. Raycap AG Parafudr sistemleri kurulumu ve KAR1-HD Kaçak akım rölesi kurulumu sonrasında huzurla yatırımınızın karşılığını sürdürülebilir olarak almak için elektriksel koruma ürünlerini doğru seçmeniz gerekmektedir.

Alıntıdır

KAR1 HD Kaçak Akım Rölesi 

Toroid Akım Trafosu

KAR1 HD Bağlantı Şekli

Author: Mustafa Fazlıoğlu

Mustafa FAZLIOĞLU;1990 yılı İ.T.Ü Elektrik Mühendisliği Mezunu. Mustafa FAZLIOĞLU 1990 yılından beridir Elektrik Mühendisliğinin yanısıra Teknik Medya’da faaliyet göstermektedir. www.elektrikhaber.com , www.mustafafazlioglu.com.tr, www.guneshaber.net, www.otomasyonhaber.net haber portalları bir Mustafa Fazlıoğlu yapımıdır......